Heb jij als ouder ook wel eens vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind?

Als ouder doe je zo je best toch loopt het soms niet zoals het moet. Ben je weleens onzeker over je aanpak of zijn er terugkerende lastige momenten in de dag? Zijn de grenzen of de structuur in de dag zoek? Probeer je positief te blijven maar lukt het gewoon niet? Er zijn zoveel situaties te noemen waarin je het gewoon even niet meer weet als ouder en behoefte hebt aan een steuntje in de rug.

Het wordt vaak als falen gezien als je om hulp vraagt als het om de opvoeding van je eigen kinderen gaat maar het is juist daadkrachtig. Je wilt immers het beste voor je kinderen. Zelfs als alles ‘naar behoren’ gaat kan opvoeden een uitdaging zijn, zeker in combinatie met alle verschillende rollen in het leven van ouders en kind.

Misschien hoort het gedrag van jouw kind ook wel bij de ontwikkeling van een kind van die leeftijd. Maar als je dat niet weet, kan je je er behoorlijk zorgen over maken. Dan is het fijn om er met iemand over te praten, die zich in de situatie kan inleven zonder dat er gelijk een oordeel wordt geveld.